• 46 wieloośrodkowych i wielokierunkowych badań naukowych u Pacjentów   • 53 ekspertyzy i opinie naukowe   • 5400 pisemnych opinii Pacjentów

   infekcje    nowotwory    afty i paradontoza    RZS    łuszczyca    AZS    alergia    choroba wieńcowa    schizofrenia i depresja

Dla Specjalisty

1

Codziennie otrzymujemy od Was mnóstwo pytań dotyczących BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm).

To właśnie Wy byliście dla nas inspiracją do stworzenia strony, na której znajdziecie odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.

Jesteśmy pewni, iż stanie się ona dla Was podręcznym i cennym przewodnikiem po wiedzy dotyczącej BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm).

2

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids to suplement diety, lek czy żywność medyczna?

To żywność specjalnego przeznaczenia medycznego (żspm) niezbędna do stosowania równolegle z leczeniem infekcji i chorób przewlekłych w tym zaawansowanych stanach.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#czlowiek

Czym jest BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Jest źródłem szerokiej kompozycji wyższych tłuszczów budulcowych niezbędnych w każdej komórce organizmu człowieka w celu uruchomienie genetycznych i fizjologicznych procesów tuszczozależnych.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#narzady

https://biomarinemedical.pl#uklady

Jaki jest skład BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

To jedyne na świecie połączenie 4 rodzajów olejów rybich o biologicznym składzie:

  • BioMarine®
  • BioNeuro®Omega-3
  • BioCardine®Omega-3
  • Tran OLAVA®

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#4rodzaje

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) to tran?

Jednym z czterech olejów tworzących kompozycję BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) jest Tran OLAVA, oprócz tego tranu znajdują się w nim 3 rodzaje olejów rybich o biologicznym składzie.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#4rodzaje

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) jest produktem skutecznym?

Skuteczności działania organizmu człowieka odżywianego BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) dowiedziono w 44 wielokierunkowych badaniach naukowych u Pacjentów walczących z takimi chorobami jak:

Informacje znajdziesz na https://biomarinemedical.pl#24lata, możesz kliknąć na interesującą Cię chorobę a otworzy stronę dla specjalistów, gdzie zawarte są wyniki badań.

Jaki jest TOTOX dla BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

TOTOX to 7,8.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#plyn

Jak długo i w jakich dawkach stosować BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Produkt można stosować w sposób nieprzerwany – dostosowując dawkę do aktualnej kondycji organizmu. Dawka jest kwestią indywidualną i zależy m.in. od wieku, wagi jak również stanu zdrowia pacjenta.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#stosowanie-plyn

https://biomarinemedical.pl#oblicz-dawkowanie

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania

https://biomarinemedical.pl#stosowanie-kapsulki

https://biomarinemedical.pl#oblicz-dawkowanie-kapsulki

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania-kapsulki

Jak najlepiej przyjmować BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Rekomendujemy podzielenie dziennej ilości oleju na porcje nieprzekraczające 15 ml, spożywane 15-20 min przed posiłkami, w równych odstępach czasu w ciągu dnia.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania-kapsulki

Jak można zniwelować rybi posmak produktu?

Produkt można popić wybranym sokiem owocowym (poza sokami cytrusowymi), lub np. przegryźć chlebem.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania

https://biomarinemedical.pl#sposob-stosowania-kapsulki

Czy dzieci mogą przyjmować BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Tak, dzieci które uzyskały masę ciała pow. 10 kg mogą przyjmować produkt.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#stosowanie-plyn

https://biomarinemedical.pl#stosowanie-kapsulki

Czy mogę korzystać ze wsparcia i pomocy Ekspertów firmy?

Tak, zapraszamy na bezpłatne, indywidualne konsultacje z Ekspertami Działu Naukowego. Podczas nich możecie uzyskać Państwo wszelkie szczegółowe odpowiedzi na każde z pytań, co pozwoli na rozwianie jakichkolwiek wątpliwości. Nasi Eksperci są do dyspozycji.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#konsultacje

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) rekomendowany jest w chorobach onkologicznych?

BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) posiada pierwszą i jedyną rekomendację żywieniową Dietetyków Klinicznych Wojewódzkiego Wielospecjalistycznego Centrum Onkologii i Traumatologii im. M. Kopernika w Łodzi.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl/rekomendacja-zywieniowa-w-chorobach-nowotworowych.html

Kiedy w chorobie onkologicznej należy zacząć stosować BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Stosowanie BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) można rozpocząć na każdym etapie:

  • Diagnoza
  • Terapia lecznicza
  • Terapia okołooperacyjna
  • Terapia poooperacyjna
  • Chemioterapia
  • Radioterapia
  • Okres pooperacyjny
  • Rekonwalescencja

Kluczowe na każdym z tych etapów będzie przyjmowanie właściwej dawki produktu.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#oblicz-dawkowanie

https://biomarinemedical.pl#oblicz-dawkowanie-kapsulki

Gdzie można kupić BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego – Sklepu Zdrowia Marinex >> https://marinex-polska.pl. Możecie w nim Państwo kupić każdy z naszych produktów i co ważne skorzystać z atrakcyjnych akcji promocyjnych i rabatów >> https://marinex-polska.pl/rabaty

Każdy z naszych produktów dostępny jest także w aptekach stacjonarnych i internetowych >> https://www.ceneo.pl/producenci/marinex_international/Zywienie_medyczne#tab=products

W razie pytań do Państwa dyspozycji są Eksperci Działu Naukowego Marinex >> https://biomarinemedical.pl/konsultacje-zywieniowe.html, oraz nasz Dział Obsługi Klienta Marinex >> tel. 42 680 03 33

Czy mogą BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) stosować osoby mające uczulenie na ryby?

Czynnikiem odpowiadającym za rozwój alergii na ryby jest białko – parwalbumina. Produkt BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) 200 ml, jest żywnością medyczną, będącą kompozycją wyłącznie 4 rodzajów olejów rybich o biologicznym składzie - nie zawiera żadnych białek, w tym parwalbuminy, a więc może być stosowana przez osoby uczulone na ryby. Natomiast kapsułki zawierają żelatynę - glicynę, prolinę i hydroksyprolinę.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl/nie-ma-alternatywy-dla-tluszczu.html

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) zawiera metale ciężkie?

Każda seria produktu jest poddawana wnikliwej analizie biochemicznej, dzięki której każdy z naszych produktów posiada niezbędne certyfikaty jakości składu i czystości. Analizy, jakim poddawany jest produkt czynią go bezwzględnie bezpiecznym dla każdego pacjenta.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#plyn

https://biomarinemedical.pl#kapsulki

Czy produkt można stosować w czasie chemioterapii?

BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) posiada pierwszą i jedyną rekomendację żywieniową Dietetyków Klinicznych Wojewódzkiego Wielospecjalistycznego Centrum Onkologii i Traumatologii im. M. Kopernika w Łodzi. Tym samym jest produktem rekomendowanym do odżywiania organizmu równolegle z leczeniem chemioterapią.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl/rekomendacja-zywieniowa-w-chorobach-nowotworowych.html

Jakie są efekty stosowania BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) w chorobie onkologicznej?

Pacjenci z zaawansowanym rakiem płuc (stadium IIIa i IIIb, oraz IV) biorący udziałw badaniu klinicznym (interwencji żywieniowej) przez 12 miesięcy wypijali BioMarine®Medical (żspm) w systemie:

  • pierwszych 6 miesięcy 50 ml dziennie (rano 20ml + w południe 10ml + wieczorem 20ml)
  • przez kolejne 6 miesięcy 20 ml dziennie (10ml+10ml).

Organizmy Pacjentów uruchomiły genetyczne i fizjologiczne procesy tłuszczozależne - immunologiczne, krwiotwórcze, przeciwzapalne neurologiczne i kardiologiczne, wytwarzając tak fundamentalne efekty:

  • poprawa apetytu, czyli możliwość odżywiania organizmu, czego skutkiem był brak znaczącej utraty wagi
  • poprawa kondycji organizmu, pozwalająca na zastosowanie właściwego cyklu chemioterapii
  • utrzymanie dobrych wyników morfologii, pozwalało na podanie Pacjentom kolejnych cykli chemioterapii
  • ustąpienie objawów depresji, która szczególnie osłabia systemy obronno-regeneracyjne.

Szczegóły znajdziesz na https://biomarinemedical.pl/rekomendacja-zywieniowa-w-chorobach-nowotworowych.html

Jakich efektów mogę spodziewać się stosując BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

Efektów, jakie wytworzyć może organizm człowieka odżywiany BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) nie udaje się osiągnąć w żaden inny sposób. Potwierdzają to zarówno wieloletnie, wielokierunkowe badania naukowe u pacjentów, jak również opinie samych pacjentów.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl/opinie-pacjentow/opinie.html

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) zawiera gluten?

Nie, produkt nie zawiera glutenu

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#plyn

Czy BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids zawiera gluten zawiera Witaminę D3?

Tak, jedną z substancji wchodzących w skład produktu jest Witamina D3.

BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) to kompozycja czterech rodzajów olejów rybich o biologicznym składzie, która zawiera m. in.:

  • skwalen i alkiloglicerole;
  • wyższe wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3: DHA, DPA, HPA, EPA, ETA, ETE;
  • wyższe nienasycone kwasy tłuszczowe omega-9: nerwonowy NA i gondolowy GA;
  • witaminy tłuszczowe A i D3.

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#sklad

https://biomarinemedical.pl#plyn

Skąd pochodzą oleje zawarte w BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm)?

  • BioMarine® - olej z wątroby rekinów głębinowych (Squaliformes), z Południowo-Zachodniego Oceanu Spokojnego i Morza Tasmana w rejonie Nowej Zelandii i Australii
  • BioCardine®Omega-3 - olej z mięśni sardynek, sardeli i makreli, z Południowego Oceanu Spokojnego
  • BioNeuro®Omega-3 - olej z mięśni ryb gatunków sardelowatych, śledziowatych i tuńczyków (Engraulidae, Clupeidae, Scombridae), z Oceanu Indyjskiego i Zachodniego Oceanu Spokojnego
  • Tran OLAVA® - olej z wątroby dorszy alaskańskich (Gadus microcephalus), z Morza Beringa w rejonie Alaski

Szczegóły znajdziesz na:

https://biomarinemedical.pl#sklad

Czy kupując mogę skorzystać z BioMarine®Medical Immuno & Neuro Lipids (żspm) rabatów?

Tak, dla klientów kupujących produkt bezpośrednio w Sklepie Zdrowia MARINEX przygotowaliśmy szereg rabatów oraz program lojalnościowy.

Szczegóły znajdziesz na:

https://marinex-polska.pl/rabaty

3

W walce z każdą chorobą pomoc ekspertów żywienia jest zawsze niezbędna.

Eksperci Działu Nauki, Badań i Rozwoju MARINEX International to wysokiej klasy specjaliści o wieloletnim doświadczeniu w Genetycznym i Fizjologicznym Żywieniu Pacjentów w Chorobach Przewlekłych.

BioMarine Medical odporność w grypie i infekcjach wirusowych, żywienie w radioterapii i chemioterapii

Kierownik działu R&D, fizjolog,
dr n. biol. Joanna Zielińska-Tomaszewska

BioMarine Medical odporność w grypie i infekcjach wirusowych, żywienie w radioterapii i chemioterapii

Specjalista działu R&D, biotechnolog medyczny
dr n. med. Tomasz Radzik

BioMarine Medical odporność w grypie i infekcjach wirusowych, żywienie w radioterapii i chemioterapii

Kierownik produkcji, dietetyk, fizjolog
mgr Konrad Tomaszewski

Zapraszamy na konsultacje od pon. do pt. w godz. 08:00-13:00.

602 785 558, 789 108 088, 42 680 03 33

wejdź na czat »

4

Prosimy wypełnij ankietę, która pomoże Tobie i nam w walce z chorobami.


TAK NIE


TAK NIE


TAK NIE


TAK NIE


TAK NIE


TAK NIE



Podając adres e-mail, wyrażasz zgodę na przesyłanie informacji handlowych za pomocą środków komunikacji elektronicznej na podany adres e-mail zgodnie z ustawą - Ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczenie usług drogą elektroniczną (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 123 ze zm.).

BioMarine Medical odporność w grypie i infekcjach wirusowych, żywienie w radioterapii i chemioterapii
5
Przy chemioterapii niezbędne jest fizjologiczne żywienie. - Nowotwór jak wiadomo jest bardzo poważną chorobą i mamy nadzieję że wdrożona przez lekarza terapia ma na celu poprawę naszego zdrowia. Poważne zachorowania na grypę pandemiczną H1N1 w 2009 r. spowodowane patogennymi kompleksami immunologicznymi. - W badaniu próbowano wyjaśnić dlaczego osoby w średnim wieku najciężej przechodziły infekcję wirusem grypy H1N1 z 2009 roku. Przeprowadzone obserwacje poddają w bardzo poważną wątpliwość sens masowych szczepień przeciwgrypowych. Dieta śródziemnomorska wpływa na spowolnienie procesów starzenia się mózgu człowieka. - Ludzie, którzy spożywają dietę bogatą w ryby, owoce i warzywa (dieta śródziemnomorska), ale ubogą w mięso mogą mieć większą objętość mózgu co przekłada się na lepsze jego funkcjonowanie w obszarze funkcji poznawczych poprzez spowolnienie procesów starzenia się mózgu. Badanie, opublikowano w piśmie Neurologia. Dieta śródziemnomorska, a ryzyko wystąpienia inwazyjnego raka piersi wśród kobiet z wysokim ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych w randomizowanym badaniu klinicznym PREDIMED Trial. - Rak piersi jest najczęstszym nowotworem u kobiet, a jego częstość występowania wzrosła o ponad 20% na całym świecie od 2008 roku. Żywienie ma istotny wpływ na rozwój niemowlęcia. - Pediatrzy i rodzice powinni śledzić rozwój niemowląt. Dlaczego to takie ważne? O tym z dr. Peterem Willatts’em z Katedry Psychologii Uniwersytetu w Dundee (Szkocja), rozmawia prof. dr hab. Piotr Socha. Suplementacja witaminy D2 powoduje obniżenie stężenia witaminy D3 we krwi! - Norwescy badacze odkryli ten zaskakujący fakt. Zaobserwowali oni, że u pacjentów otrzymujących 2000 j.m. witaminy D2 (forma pochodzenia roślinnego) dziennie stężenie aktywnej formy witaminy D (tj. witaminy D3) we krwi spadło o ponad 50% w ciągu ośmiu tygodni! Niedobór witaminy A może być niezwykle groźny! - Cukrzyca 2 typu nazywana również cukrzycą insulinoniezależną lub cukrzycą wieku dorosłego jest chorobą metaboliczną charakteryzującą się wysokim stężeniem glukozy we krwi oraz opornością na insulinę i jej względnym niedoborem. Suplementacja nnkt EPA i DHA Omega-3 razem z witaminami C i E skuteczna w zapobieganiu pooperacyjnego migotania przedsionków. - Migotanie przedsionków jest poważnym i nabierającym dużego znaczenia epidemiologicznego zaburzeniem rytmu serca, które odpowiedzialne jest za znaczną śmiertelność w populacji. Wpływ marezyny 1 (MaR1) pochodnej DHA omega-3 na wygaszanie stanu zapalnego we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego. - Marezyny, pochodne kwasu dokozaheksaenowego (DHA) omega-3, stanowią nowy element rodziny endogennych mediatorów przeciwzapalnych i prowygaszających ostry stan zapalny („proresolving lipid mediators”; Deng i wsp., 2014). Protektyna DX – cząsteczka, która walczy z cukrzycą. - Wyniki ostatnich badań opublikowanych w „Nature Medicine” dowodzą istotnej roli protektyny DX (PDX) w zmniejszaniu insulinooporności, a tym samym w rozwoju cukrzycy typu 2 (White i wsp., 2014). Przeciwzapalne i przeciwcukrzycowe właściwości protektyny D1 - pochodnej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. - Otyłość i wiążący się z nią przewlekły stan zapalny odgrywają istotną rolę w patogenezie insulinooporności, prowadząc do rozwoju cukrzycy typu 2, chorób sercowo-naczyniowych oraz nadciśnienia (White i Marette, 2008; Hotamisligil, 2006). Niedobory witaminy D3 nawet o 56% zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia problemów z poruszaniem się w starszym wieku. - Niedobór witaminy D3 w organizmie może powodować ograniczenia fizyczne w chodzeniu po schodach jak i w ubieraniu się, podaje nowe badanie holenderskie. Kwasy tłuszczowe grupy omega-3 morskiego pochodzenia ponad 2-krotnie zmniejszają ryzyko złamania szyjki kości udowej. - Najnowsze badanie wykazało, że wyższy poziom kwasów tłuszczowych grupy omega-3 w organizmie w porównaniu do kwasów tłuszczowych grupy omega-6 zapewnia mnniejsze ryzyko złamań kości udowej w okresie postmenopauzalnym. Kwasy tłuszczowe EPA i DHA omega-3 zmniejszają ryzyko rozwoju raka piersi o 14 %. - Wyniki najnowszej metaanalizy pokazują, że dieta bogata w te substancje chroni skutecznie przed rozwojem nowotworu piersi. Protektyna D1 wytwarzana przez organizm z kwasu tłuszczowego DHA omega-3 zabija wirusy grypy. - Najnowsze badanie wykazało, że substancja ta jest skuteczniejsza w eliminowaniu zakażeń wirusem grypy niż wszystkie znane do tej pory leki przewiwirusowe. Palisz papierosy, koniecznie suplementuj dietę kwasami tłuszczowymi EPA i DHA omega-3 - Suplementacja diety 2 g EPA + DHA omega-3 przywraca upośledzone przez dym tytoniowy funkcje naczyń krwionośnych. 300 mg koenzymu Q10 obniża o 50% chorobowość i śmiertelność w przewlekłej niewydolności serca. Wyniki z badań Q-SYMBIO. - Dysfunkcja bioenergetyczna i przede wszystkim niedobór energii mięśnia sercowego może być dominantą niewydolności mięśnia sercowego. Dlatego w ostatnich badaniach opisanych w European Journal of Heart Failure skierowano uwagę na wsparcie metabolizmu... 200mg koenzymu Q10 i 200mikrogram selenu o 53% obniżyło śmiertelność z przyczyn kardiologicznych u 126 osób. Wyniki z badania KISEL. - Regularne przyjmowanie odpowiednich ilości tych dwóch ważnych dla zdrowia substancji pozwala obniżyć ryzyko śmierci z przyczyn kardiologicznych o 53%. Masz nowotwór, nie powinieneś pić mleka codziennie! - Jak podają najnowsze badania zamieszczone w światowej marki czasopiśmie Journal of the National Cancer Institute osoby chore na nowotwór (a w szczególności kobiety z nowotworem piersi), które spożywają minimum 1 raz dziennie produkty wysokotłuszczowe tj. śmietana, mleko pełnotłuste, lody, sery, jogurty, desery jajeczne, sos.. Witamina D3 reguluje aktywność ponad 1000 naszych genów budując od podstaw zdrowie organizmu. - Witamina D3 dostarczana codziennie w odpowiedniej ilości w korzystny sposób reguluje aktywność naszych genów zaangażowanych m.in. w funkcjonowanie układu odpornościowego czy tez działanie mechanizmów przeciwzapalnych. Naturalne składniki diety prawidłowo budują i poprawiają działanie organizmu. - Najnowsze badania wykazały, że suplementacja diety odpowiednią ilością ważnych dla funkcjonowania organizmu składników jest w stanie poprawiać funkcjonowanie układu krążenia i zmniejszać tym samym ryzyko rowoju miażdzycy. Właściwa dieta jest podstawą i niezastąpionym elementem profilaktyki zdrowotnej. - Jakość diety wpływa na zdrowie organizmu. Potwierdzenie tej tezy, po raz kolejny, przynoszą wyniki dwóch dużych badań klinicznych, które zostały opublikowane kilka dni temu w prestiżowym czasopiśmie Circulation. Jak właściwe dbać o odporność aby skutecznie walczyć z infekcjami. - Sezon zimowy w pełni. Zima to szczególny okres, w którym odporność naszych organizmów wystawiana jest na próbę. Okres jesienno-zimowy zmusza nasz organizm do wzmożonej pracy. Jak naturalnie wzmocnić odporność organizmu? - Jedynym skutecznym sposobem jest dostarczanie naszemu układowi odpornościowemu właściwych ilości substancji niezbędnych do jego prawidłowej pracy - skwalenu i alkilogliceroli a te znajdziemy tylko w oleju z wątroby rekina tasmańskiego. Zimą wzmocnij odporność przyjmując 2000IU witaminy D3. - Badania wskazują, że nawet 70 % Europejczyków (głównie państw Europy północnej i środkowo- wschodniej) cierpi na znaczne niedobory witaminy D3. Jedyną szansą uzupełnienia tych niedoborów jest przyjmowanie suplementów diety dostarczających odpowiednie ilości tej witaminy. Kwas tłuszczowy DHA grupy omega-3 może chronić zdrowe komórki nerwowe i niszczyć komórki nowotworowe. - Jak stwierdzili badacze kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy omega-3, buduje, chroni i wzmacnia komórki nerwowe a jednocześnie włącza procesy prowadzące do obumierania komórek nowotworowych. Naukowcy alarmują! Potrzebujemy minimum 2000IU witaminy D3! - Naukowcy wyliczyli, że aby uzupełnić niedobory witaminy D3, które bardzo powszechnie występują u prawie każdej osoby należy przyjmować codzienne co najmniej 2000 IU witaminy D3. Wysoki poziom witaminy D3 w surowicy zmniejsza ryzyko chorób kardiologicznych o 81% a chorób nowotworowych o 61%. - Poznaj właściwości jednej z najważniejszych witamin organizmu - WITAMINY D3. Zapoznaj się z badaniami prezentującymi ogromny potencjał zdrowotny organizmu, która ujawnia się pod wpływem dostarczania właściwych ilości tej substancji budulcowej. 1g EPA i DHA omega-3 poprawia o 8% zdolność rozkurczową naczyń krwionośnych u chorych po zawale serca. - Naukowcy z Śląskiego Uniwersytetu Medycznego udowodnili, że dzięki codziennemu przyjmowaniu min 1 grama kwasów omega-3, naczynia krwionośne pacjentów po zawale mają znacznie poprawione zdolności rozkurczania się. 3.8g kw. tł. EPA i DHA Omega-3 i 600mg ekstraktu z czerwonego ryżu obniżają cholesterol (TC) o 32% i trójglicerydy (TG) o 30%. - Najnowsze badanie kliniczne udowadnia, że naturalna terapia obniżająca cholesterol i trójglicerydy polegająca na przyjmowaniu 3,8 grama EPA+ DHA omega-3 i 600 mg ekstraktu z czerwonego ryżu jest skuteczniejsza niż terapia lekowa z zastosowaniem statyn. Kwasy tłuszczowe grupy omega-3 mogą chronić układ krążenia przed zakrzepami i zatorami. - Jak podają najnowsze badania światowe niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (nnkt) EPA i DHA grupy omega-3 chronią nasz organizm przed chorobą zatorowo-zakrzepową, czyli zapobiegają blokowaniu przepływu krwi w naczyniach, stanom zapalnym, miażdżycy. EPA i DHA omega-3 i koenzym Q10 są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania prostaty - zmniejszają poziom antygenu PSA. - Kwasy tłuszczowe EPA + DHA omega-3 oraz koenzym Q10 przyjmowane w odpowiednich ilościach korzystnie wpływają na funkcjonowanie prostaty zmniejszając tym samym ryzyko rozwoju zmian nowotworowych. Chcesz mieć piękną i zdrową skórę - zwiększ produkcję kolagenu - suplementuj dietę skwalenem. - Dzięki suplementacji diety skwalenem - lipidem obecnym w oleju z wątroby rekina tasmańskiego, podnosi się poziom kolagenu w skórze o 130%, zwiększa się jej odporność na promienie UV a także zmniejsza się ilość uszkodzeń DNA. Witamina D3 istotny składnik organizmu zmniejszający ryzyko chorób kardiologicznych nawet o 81%. - Utrzymanie odpowiedniego poziomu witaminy D3 w organizmie jest niezwykle ważne dla zmniejszenia ryzyka poważnych schorzeń kardiologicznych. Likopen, luteina i zeaksantyna 3-krotnie zwiększają przyswajanie żelaza. - Spożywanie naturalnych przeciwutleniaczy takich jak likopen, luteina i zeaksantyna, zwiększa prawie 3 krotnie ilość żelaza przyswajanego z naszego codziennego pożywienia. Kwasy tłuszczowe omega-3 o 30% zmniejszają ryzyko arytmii. - Zwiększając zawartość tych cennych tłuszczy w naszym organizmie zmniejszamy nawet o 30 % ryzyko wystąpienia arytmii serca. 2000 IU witaminy D3 o 61% zwiększa szanse na dłuższe życie. - Zapewniając organizmowi należytą podaż witaminy D3 ( min 1000-2000IU dziennie) można wydłużyć życie u chorych z chorobami układu krążenia nawet o 61%. Dieta Śródziemnomorsko-Azjatycka - naukowo udowodniona droga do zdrowego, szczęśliwego i długiego życia. - Ponad 50-letnie badania pokazują, że dieta oraz styl życia śródziemnomorski i azjatycki są podstawą dobrego zdrowia i samopoczucia mieszkańców tych regionów świata. 2g kwasów EPA i DHA omega-3 codziennie chronią mózg przed starzeniem. - Zgodnie z najnowszymi badaniami, regularne spożywanie właściwych ilości kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 ( 2 gramy dziennie) wpływa na zmniejszenie tempa starzenia się mózgu i jego sprawniejsze funkcjonowanie w późniejszym wieku. 12 mg astaksantyny codziennie chroni mózg i poprawia jego funkcje. - Astaksantyna ? naturalny przeciwutleniacz, regularnie stosowana w ilości 12 mg dziennie poprawia prace mózgu w wielu obszarach: szybkość reakcji (+18%), podzielność uwagi (+17%), funkcjonowanie pamięci krótkotrwałej (+15%) oraz długotrwałej (+10%). Z kwasu tłuszczowego EPA omega-3 organizm produkuje przeciwnowotworową prostaglandynę. - Wyniki jednego z najnowszych badań opublikowanych w bardzo prestiżowym czasopiśmie medycznym "Blood" pokazują, że komórki organizmu produkują z kwasu EPA omega-3 substancję o nazwie delta-12- prostaglandyna J3. Substancja ta jest niezwykle cenna, gdyż ma zdolność do niszczenia komórek nowotworowych. Wzrost poziomu witaminy D3 w organizmie do min.45ng/ml, może zredukować śmiertelność o 17% oraz o 2 lata wydłużyć życie! - Wyniki opracowania naukowców z San Francisco pokazują, że jeśli udało by się poprzez suplementację diety witaminą D3 podnieść jej poziom w naszych organizmach z obecnego: 22 ng/ml do satysfakcjonującego 45 ng/ml to spowodowało by to redukcję całkowitej śmiertelności.. 1,2g kw. tł. EPA i DHA omega-3 dziennie o 78% poprawia sprawność stawów. - Badania kliniczne udowodniły, że stosowanie połączenia odpowiedniej dziennej dawki kwasów tłuszczowych omega-3 (1,2 grama) z ekstraktem z werbeny cytrynowej obniża aż o 78 % intensywność dolegliwości stawowych. 3,4g kwasów EPA i DHA omega-3 obniża poziom trójglicerydów (TG) o 27%. - Kwasy tłuszczowe omega-3 działają bardzo korzystnie na nasz organizm, szczególnie serce i układ krążenia, ale tylko wtedy gdy są przyjmowane we właściwej skutecznie działającej ilości. 3g kwasów omega-3 hamuje rozwój insulinooporności tkanek, jednocześnie obniżając poziom trójglicerydów o 37%. - Regularne stosowanie kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 w odpowiedniej dawce ( 3 gramy dziennie) niezwykle korzystnie reguluje profil lipidowy ( TG -37 %, Cholesterol całkowity -8% , Cholestwerol HDL +13%) - oraz zmniejsza zjawisko insulinooporności, które może.. 2.4g EPA i DHA omega-3 zwiększa o 60% skuteczność chemioterapii u osób z nowotworem płuc. - Przyjmowanie kwasów omega-3 w ilości 2,4 grama dziennie przez osoby rakiem płuc poddawane chemioterapii znacząco poprawia skuteczność działania leków przeciwnowotworowych. Odsetek pacjentów z tym nowotworem, którzy reagują na lek wynosi normalnie około 25 % natomiast.. Dlaczego w trakcie terapii statynami powinniśmy spożywać minimum 100mg koenzymu Q10 ? - Statyny blokują syntezę naszego naturalnego koenzymu Q10, dlatego aby uniknąć poważnych konsekwencji niedoboru tez ważnej dla organizmu substancji, należy w trakcie terapii statynami stosować suplementację diety koenzymem Q10 w dawce co najmniej 100 mg. 2.4g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 codziennie zwiększa skuteczność działania aspiryny i klopidogrelu. - Aspiryna (kwas acetylosalicylowy) i klopidogrel to składniki wielu powszechnie stosowanych leków przeciwzakrzepowych. Niestety nawet u 30-40% osób może występować zjawisko oporności na te leki, przez co ich przyjmowanie w standardowej dawce jest.. Już 1.8g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 reguluje ekspresję 1040 genów przeciwzapalnych w naszym organizmie. - Najnowsze wyniki badań naukowych pokazują, że działanie kwasów omega-3 w naszym organizmie przede wszystkim opiera się na oddziaływaniu na nasze geny. 2g EPA i DHA omega-3 dziennie regeneruje system nerwowy i zapobiega przed jego zniszczeniem. - Najnowsze odkrycie naukowców pokazuje, że dieta bogata w kwasy tłuszczowe EPA + DHA omega-3 może umożliwiać regenerację nerwów u osób po incydentach neurologicznych. Podczas ciąży należy przyjmować 4000IU witaminy D3 dziennie. - Najnowsze zalecenia naukowców z Uniwersytetu w Charlston , pokazują że skuteczna dawka witaminy D3 przyjmowana podczas ciąży powinna wynosić nie jak do tej pory zalecano 400 IU ale nawet 4000 IU dziennie. Przyjmowanie 1.5g kwasów EPA i DHA omega-3 podczas ciąży minimalizuje o 32% ryzyko przyszłej otyłości dziecka. - Naukowcy z Harvardu udowodnili, że jeśli kobieta przyjmuje podczas ciąży odpowiednie ilosci kwasów omega-3 to ryzyko rozwoju otyłości u jej dziecka jest ponad 30% mniejsze niż u rówieśników, których matki nie suplementowały diety tymi kwasami. 100mg koenzymu Q10 zwiększa o 75% wydzielanie śliny u osób cierpiących na syndrom suchości w ustach. - Przyjmowanie naturalnego koenzymu Q10 w dawce 100 mg dziennie pomaga znacząco w walce z syndromem ?suchości w ustach? zwiększając o ponad 75 % intensywność procesu produkcji i wydzielania śliny. 1.5g EPA i DHA omega-3 zmniejsza o 23% ryzyko powstania kamieni nerkowych. - W przeprowadzonym w 2010 roku badaniu naukowcy udowodnili, że wprowadzanie do swojej diety kwasów EPA+DHA omega-3 ( min 1,5 grama dziennie) powoduje spadek stężenia szczawianu wapnia w moczu co znacząco zmniejsza ryzyko wytwarzania kamieni w nerkach. Klienci nagrodzili BioMarine® godłem Złotego Lauru Konsumenta. - "Złoty Laur Konsumenta" to naszym zdaniem test o największym znaczeniu społecznym, bowiem jest to nagroda przyznana... 2000IU witaminy D3 chroni układ moczowy przed inwazją chorobotwórczych drobnoustrojów. - Najnowsze Badanie Szwedzkich naukowców udowadnia, że regularne przyjmowanie przez kobiety 2000 IU witaminy D3 dziennie wywołuje w układzie moczowym wzmożoną produkcję naturalnych białek przeciwbakteryjnych, tym samym chroniąc go przed 30mg likopenu codziennie spowalnia proces osteoporozy kości o 15%. - Wyniki badań naukowców z uniwersytetu w Toronto wskazują, że dzięki codziennej suplementacji diety likopenem w ilości 30 mg możliwe jest spowolnienie intensywności procesu demineralizacji kości nawet o 15 %. 40mg astaksantyny codziennie o 45% łagodzi objawy choroby refluksowej. - Astaksantyna ? jeden z najsilniejszych znanych człowiekowi antyoksydantów, przyjmowana regularnie w dawce 40 mg, działa przyczynowo i obniża aż o 45 % objawy dolegliwości związanych z refluksem żołądkowo-przełykowym. 3.3g kwasów omega-3 o 60% zwiększa proces tworzenia białek budujących nasze mięśnie. - Jak wykazały badania suplementacja diety kwasami tłuszczowymi EPA + DHA omega-3 w ilości 3,3 grama dziennie wpływa korzystnie na proces odbudowy białek mięśniowych, przyczyniając się istotnie do poprawy zdrowia i jakości życia szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku, mających problemy z poruszaniem. 2,4g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 poprawia zdrowie psychiczne. - Korzystne działanie kwasów omega-3 w zakresie wspomagania pracy układu nerwowego jest już tak powszechnie uznawane za skuteczne, że armia USA postanowiła przetestować ten rodzaj terapii wśród swoich żołnierzy. 16mg likopenu zwiększa o 56% odporność skóry przed niekorzystnym działaniem promieni UV. - Przyjmując codziennie dawkę likopenu - naturalnego przeciwutleniacza ? budujemy w naszej skórze filtr przeciwsłoneczny chroniący nas przez niekorzystnym wpływem promieniowania UV. 0,75g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 skutecznie poprawia parametry w zespole suchego oka (o 20% wzrasta objętość widzialnych łez, o 40% wzrasta prędkość ich produkcji). - Wyniki najnowszych badań pokazują, że nawet 70% pacjentów z zespołem suchego oka jest w stanie odczuć znaczącą poprawę kondycji oczu dzięki regularnemu przyjmowaniu odpowiedniej dawki kwasów. 800mg DHA omega-3 zwiększa o 60% wbudowywanie się 12mg luteiny w plamkę żółtą oka przez co skutecznie wzmacnia ochronę oczu. - Badanie kliniczne przeprowadzone przez naukowców z Bostonu udowadnia, że najlepszym sposobem dbania o ochronę wzroku jest jednoczesne przyjmowanie luteiny i kwasów omega-3. 12 - 18mg astaksantyny codziennie obniża trójglicerydy o 25%, podnosi HDL o 15%, podnosi adiponektynę o 20%. - Astaksantyna ? naturalny przeciwutleniacz z grupy karotenoidów, zażywana regularnie pozwala obniżyć poziom trójglicerydów o 25 % i podnieść poziom dobrego cholesterolu o 15 %. 3-21g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 nie powoduje krwotoków w terapii chorób układu krążenia, w połączeniu z aspiryną i kropidogrelem. - Wyniki badań klinicznych potwierdzają, że stosowania nawet dużych dawek kwasów EPA + DHA omega-3 przy jednoczesnym stosowaniu leków przeciwzakrzepowych takich jak aspiryna i klopidogrel jest całkowicie bezpieczne i nie niesie ze sobą ryzyka.. Już 1g EPA i DHA omega-3 zmniejsza śmiertelność z powodu zawału serca o 50% i o 81% z powodu nagłego zatrzymania akcji serca. - Wykonana przez naukowców analiza wyników wielu badań klinicznych prowadzonych z zastosowaniem kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 wykazała, że regularne przyjmowanie tych substancji w dawce min 1 gram dziennie, może obniżyć śmiertelność. EPA omega-3 reguluje poziom cukru w organizmie. - Naukowcy odkryli, że dzięki spożywaniu odpowiedniej ilości kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 nasz organizm mam możliwość produkowania wisfatyny - substancji obniżającej poziom cukru we krwi. 4g kwasów omega-3 działają jako przeciwutleniacze - zwiększają o 20% proces usuwania wolnych rodników przyczynę większości chorób! - Francuscy naukowcy udowodnili w badaniach, że codzienne spożywanie 4 gramów kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 zmniejsza w organizmie nasilenie niekorzystnych procesów utleniania o około 20%. Dieta bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 może zmniejszać o 74% ryzyko wystąpienia raka jelita grubego i okrężnicy - Badacze stwierdzili, że istnieje związek pomiędzy zwiększonym spożyciem kwasu DHA omega-3 w diecie i jego zawartości w błonach komórkowych erytrocytów a zmniejszeniem o 74% ryzyka wystąpienia nowotworu jelita grubego. Dieta śródziemnomorska i oleje rybie ratują życie w walce z chorobami nowotworowymi. - Naukowcy opisują przypadek 78 letniego człowieka ze złośliwym nowotworem płuc u którego regularne przyjmowanie 15 g kwasów tłuszczowych EPA + DHA dziennie przez 3 lata, spowodowało całkowity zanik guzów w obydwu płucach. International Union of Nutritional Sciences (IUNS) - Czterdziestu ekspertów w dziedzinie dietetyki, odżywiania i zdrowia z 25 krajów, którzy spotkali się w lutym 2009 w Barcelonie stwierdziło, że należy ograniczyć spożycie tłuszczów nasyconych i tłuszczów trans, które są przyczyną otyłości i chorób układu krążenia.