Walka o zdrowie człowieka jest walką o jego życie o jej skuteczności decyduje fizjologiczne odżywianie
Każdego roku Chorobę Nowotworową diagnozuje się w Polsce u ponad 150 000 osób. - źródło dane GUS z 2013 roku
Co jest główną przyczyną powstawania i rozwoju Nowotworów?
Choroba nowotworowa to całkowita utrata przez komórkę fizjologicznych funkcji połączoną z fizjologicznymi zaburzeniami rozpoznawczo-bójczymi systemów odpornościowego i przeciwzapalnego.
To również jedna z niewielu chorób zabierająca życie tak wielu ludziom w krótkim czasie, niezależnie od wieku.
Skuteczność eliminacji tej choroby oraz kondycja fizyczna i umysłowa organizmu, bezpośrednio zależą od uruchomienia jak najpoważniejszych fizjologicznych zasobów rozpoznawczych i bójczych systemów odpornościowego i przeciwzapalnego.
O powstawaniu komórek nowotworowych w pełni decydują systemy genetycznej ochrony przeciwmutacyjnej organizmu - antyoksydacyjny i energetyczny.
Działaniem przyczynowym w eliminacji nowotworu, jest przede wszystkim uruchomienie fizjologicznego działania systemów odpornościowego, przeciwzapalnego, krwiotwórczego i biologicznej odnowy komórkowej, ponieważ tylko tak działające rozpoznają i usuną z organizmu komórki nowotworowe, a Organizm wytrzyma pełen cykl leczenia onkologicznego.
W skuteczności i bezpieczeństwie zapobiegania i eliminacji choroby nowotworowej jest to sposób nieporównywalny z jakimkolwiek innym postępowaniem.
Co więcej, działając fizjologicznie organizm i jego systemy obronno-regeneracyjne działają w pełni swoich możliwości, rozpoznając swój organizm od obcego, eliminują skutecznie i bezpiecznie każde zaburzenie i chorobę, wypełniając w ten sposób swoje główne zadanie - ochronę zdrowia i życia organizmu i nic ich w tym nie zastąpi.
Homeostaza to zdrowe i długie życie.
Powstanie tych ratujących zdrowie i życie efektów to wynik niezwykle złożonych procesów fizjologicznych, które może wytworzyć tylko sam organizm.
Bez zmiany sposobu działania organizmu i jego systemów odpornościowego, przeciwzapalnego, krwiotwórczego i biologicznej odnowy komórkowej, na fizjologiczny, szanse na wygranie z chorobą i powrót do zdrowia są znikome.
Jest to spowodowane również tym, że gdy działa inaczej niż fizjologicznie jego systemy obronne pozwalają na rozwój nowotworów ponieważ utraciły zdolności rozpoznawcze i bójcze.
Fizjologiczną budowę i działanie organizmu człowieka można uzyskać tylko w jeden sposób - dostarczając mu jego fizjologicznych (zapisanych w genomie człowieka) substancji budulcowych i regulatorowych. Głównymi są tłuszcze bo bez nich nie odbędą się w organizmie właściwe procesy immunologiczne, neuroimmunologiczne, krwiotwórcze, przeciwzapalne, hormonalne.
Dlatego tak ważne jest dostarczanie organizmowi tych fizjologicznie podstawowych: alkiloglicerole, skwalen, EPA i DHA omega-3, witaminy A (retinol) i D3 (cholekalcyferol).
BioMarine®Medical to super żywność
ponieważ BioMarine®Medical jest jedynym przebadanym u ludzi, źródłem unikalnej kompozycji tych w/w substancji budulcowych i regulatorowych Organizmu Człowieka.
BioMarine®Medical powstał z połączenia 3 rodzajów pełnowartościowych olejów rybich o naturalnym składzie:
Oleju z wątroby ryb głębinowych z Morza Tasmana - BioMarine®
Oleju z sardynek i sardeli z Płd Oceanu Spokojnego - BioCardine®Omega-3
Oleju z wątroby dorszy z Morza Norweskiego - Tran OLAVA®
Efekty, skuteczność i bezpieczeństwo produktu mogą sprawdzić tylko wielokierunkowe badania naukowe u ludzi.
Fizjologicznej skuteczności Organizmu odżywianego BioMarine®Medical w zwalczaniu zaburzeń w budowie i działaniu układów i systemów odpornościowego, krwiotwórczego, limfatycznego, przeciwzapalnego, wątroby i szpiku kostnego, mózgu i układu nerwowego, serca i układu krążenia, oczu i skóry, błon śluzowych i śródbłonka naczyniowego, dowiodło m.in.:
przeprowadzone w renomowanych ośrodkach naukowych:
• Zakład Immunologii Klinicznej ICZMP w Łodzi
• I Klinika Chorób Wewnętrznych WAM w Łodzi
• II Katedra i Klinika Kardiologii UM w Łodzi
• Zakład Biochemii Medycznej UM w Łodzi
• Katedra Biofizyki Molekularnej UM w Łodzi
• Klinika Zaburzeń Afektywnych i Psychotycznych UM w Łodzi
Wyniki powyższych badań naukowych potwierdzają pacjenci w życiu codziennym:
36
54
53
45
46
57
58
40
38
52
41
44
32
45
70
60
58
41
50
51
39
73
71
31
60
30
59
45
49
71
50
50
73
46
39
76
35
21
70
61
47
48
64
45
51
39
56
60
65
30
66
72
51
53
49
54
45
49
41
52
48
61
42
37
48
42
* autentyczne opinie, poglądowe zdjęcia
Wyniki badań naukowych, ekspertyzy i opinie pacjentów były podstawą do uzyskania przez BioMarine®Medical statusu "żywności specjalnego przeznaczenia medycznego"
naukowo zatwierdzonej jako niezbędna do uzyskania fizjologicznej budowy i działania Organizmu Człowieka czyli wyeliminowania głównych przyczyn powstawania i rozwoju choroby nowotworowej oraz zapobiegania i zwalczania ich równolegle z leczeniem.
3 KROKI do uzyskania fizjologicznej budowy i działania Organizmu Człowieka
90 dni to podstawowy okres, który potrzebuje Organizm Człowieka otrzymujący BioMarine®Medical do wytworzenia fizjologicznych efektów, które decydują o skuteczności i bezpieczeństwie leczenia Choroby Nowotworowej. Jednak pełny czas stosowania BioMarine®Medical potrzebny Organizmowi do wytworzenia wszystkich fizjologicznych efektów do walki z powstawaniem i rozwojem chorób nowotworowych może sięgnąć 2 lat.
Celem naszego działania jest ratowanie zdrowia i życia organizmu człowieka. Stąd też oferowane przez nas preparaty zostały zastosowane w 43 wielokierunkowych badaniach naukowych u pacjentów, ocenione w 51 ekspertyzach i opracowaniach naukowych oraz tysiącach pisemnych opinii pacjentów. Pragniemy byś osiągnął co najmniej tak dobre efekty jak pacjenci uczestniczący w tych badaniach oraz ponad 5000 tych pacjentów, którzy przysłali do nas swoje opinie. Z tego powodu przykładamy tak wielką wagę do właściwego stosowania produkowanych przez nas preparatów i dlatego zachęcamy Ciebie bardzo do konsultacji z naszymi wysokiej klasy specjalistami Działu Nauki, Badań i Rozwoju, którzy pomogą Tobie w ustaleniu odpowiedniej do Twojego schorzenia diety i dawki BioMarine®Medical.
Nasze badania wykazały, że minimalny okres jaki Organizm i jego systemy obronno - regeneracyjne potrzebują do wytworzenia poważnych efektów fizjologicznych wynosi 90 dni. Podziel się osiągniętymi efektami, a będziesz miał wpływ na zdrowie i życie wielu ludzi.
Nasi Fizjolodzy i Dietetycy pomogą Tobie wygrać z chorobą.
Wykonaj pierwszy krok do uzyskania efektów jakie wykazały 43 badania u pacjentów i ponad 5000 pisemnych opinii pacjentów - zasięgnij porady Specjalistów Działu Badań, Nauki i Rozwoju firmy MARINEX, którzy przedstawią Ci plan indywidulanego dawkowania BioMarine®Medical i dietę, odpowiednią do Twojego schorzenia. Wszystko to, otrzymujesz bezpłatnie, ponieważ celem firmy MARINEX jest uzyskanie przez Ciebie fizjologicznie działającego organizmu, który wygrywa z każdą chorobą.
Fizjolog, dr n. biol. Joanna Zielińska - Tomaszewska
Farmaceuta, diagnosta skażeń środowiska, dr n. biol. Barbara Bukowska
Fizjolog, licencjonowany dietetyk mgr Konrad Tomaszewski
Zapraszamy na konsultacje od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-14:30
Do uzyskania fizjologicznej budowy i działania, i w efekcie pokonania każdej choroby,
Organizm Człowieka potrzebuje naukowo dowiedzionych ilości swoich substancji budulcowych i regulatorowych. Dlatego tak ważnym jest zastosowanie dawek, których skuteczność dowiodło 38 wielokierunkowych badań naukowych u pacjentów.
Odmierzone porcje BioMarine®Medical przyjmujemy 15 - 20 minut przed posiłkiem, w 2 - 6 porcjach dziennie. Dla rozpoczęcia prawidłowego procesu przyswajania BioMarine®Medical przez Organizm, a także budowy i regeneracji funkcji śluzówki jamy ustnej, olej należy przed połknięciem trzymać w ustach przez kilkanaście sekund.
Jeżeli lekarz lub specjalista ds. odżywiania nie zaleci inaczej, to BioMarine®Medical należy stosować:
WALKA Z CHOROBĄ - w chorobach będących wynikiem zaburzeń fizjologicznej budowy i działania organizmu, m.in. nowotwory
U DOROSŁYCH
U DZIECI
25 – 50 ml / dzień, czyli 0,7 ml oleju na kg masy ciała
do 6 m-cy
5 – 20 ml / dzień, czyli 0,5 ml oleju na kg masy ciała
do 6 m-cy
Cel: Walka z chorobą
BioMarine®Medical 200ml - cena 1 op.: 119,50 zł, przy zamówieniach powyżej 250,00 zł dostawa gratis
KROK 1:
Wylicz swoją dawkę
KROK 2:
ZAMÓW
KROK 2:
ZAMÓW
Ilość ml dziennie:
Kuracja miesięczna:
op.
Ilość kapsułek BioMarine®
Ilość kapsułek BioCardine®Omega-3
Ilość kapsułek Tran OLAVA®
Szanowny Kliencie, odpowiednia dawka to Twoja gwarancja skuteczności. Jeśli masz wątpliwości, prosimy skontaktuj się z nami ».
Rabat Klienta Aktywnego (RKA) - możesz z niego skorzystać zawsze kiedy kolejne zamówienie złożysz w ciągu 60 dni od dnia Twojego ostatniego zamówienia.
5%
Rabat 5% otrzymasz przy złożeniu jednorazowego zamówienia na kwotę 1000 zł
10%
Rabat Klienta Polecającego - ten rabat otrzymasz polecając nasze preparaty znajomym, rodzinie, przyjaciołom, to 10% kwoty, na jaką złożono zamówienie z Twojego polecenia.
Drogi Kliencie, Twoje rabaty sumują się. Cieszymy się że jesteś z nami.
Formularz zamówienia.
Gratulujemy naukowego wyboru w walce organizmu z infekcjami i dziękujemy za zaufanie. W okresie dwóch tygodni odczujesz pierwsze poważne efekty fizjologicznego działania Twojego organizmu, które zmienią Twoje życie zdrowotnie i ekonomicznie.
Dodaj opinię
Najczęściej zadawane pytania.
Co to znaczy, że Organizm działa fizjologicznie?
Organizm człowieka posiada najwyższy stopień złożoności spośród wszystkich żywych organizmów. Jest zorganizowany w sposób doskonały, a procesy, które w nim zachodzą to najsilniejsze i najbardziej wszechstronne jakie kiedykolwiek udało się stworzyć naturze - ogólnie nazywamy to fizjologią Organizmu (prawidłowym działaniem).
W każdej komórce, narządzie i układzie Organizmu człowieka powinny zachodzić wszystkie złożone procesy fizjologiczne. Gdy nie zachodzą powstają zaburzenia i choroby od alergii przez infekcje, nowotwory, po reumatoidalne zapalenie stawów czy schizofrenię.
Jedynym koniecznym do spełnienia warunkiem by te fizjologiczne procesy zachodziły jest odpowiednie odżywianie czyli dostarczanie niezbędnych w tych procesach substancji.
BioMarine®Medical jest unikalnym źródłem wspomnianych substancji budulcowych mózgu, systemów obronnych i regeneracyjnych Organizmu człowieka, w tym tak kluczowych narządów jak mózg, wątroba i szpik kostny.
Czy należy skontaktować się z Działem Naukowym firmy Marinex przed dołączeniem BioMarine®Medical do swoich leków?
Tak. Kontakt z naszymi specjalistami pozwoli dobrać właściwą dawkę preparatu do konkretnego schorzenia, przy uwzględnieniu stosowanej terapii i innych czynników, które mogą mieć znaczenie. Nie ma dawki odpowiedniej dla wszystkich - dlatego opieramy się na wynikach badań, które przeprowadziliśmy wraz z polskimi naukowcami o światowym autorytecie, w ośrodkach naukowo - badawczych. To wyniki badań są wyznacznikiem zalecanej dawki preparatu. Warto również pamiętać, że z chorobą nie walczy preparat, ale dzięki niemu walczy Organizm, bo działa fizjologicznie.
Dlaczego BioMarine®Medical jest droższy od innych preparatów tego rodzaju?
W wyborze preparatu powinniśmy kierować się przede wszystkim jego skutecznością, którą można tylko udowodnić w wielokierunkowych i zaawansowanych badaniach naukowych u ludzi chorych i zdrowych.
BioMarine®Medical wyróżnia unikalna kompozycja naturalnych i niezbędnych substancji budulcowych - ich właściwa dawka i efekty jakie wytwarza Organizm człowieka włączając je w swoje fizjologiczne procesy, wykazały wyniki 18 lat pracy naukowej i 43 badań naukowych u ludzi.
Dodatkowo, sięgając po BioMarine®Medical, dostarczamy Organizmowi substancji budulcowych, pochodzących wprost z natury - z ryb łowionych w najczystszych rejonach mórz i oceanów naszego globu.
Dlatego właśnie wybierając BioMarine®Medical otrzymujesz pewność bezpieczeństwa, jakości, odpowiedniego i naukowo ustalonego dawkowania i efektów wytworzonych przez fizjologicznie działający Organizm.
BioMarine®Medical - strony dla specjalistów
Przy chemioterapii niezbędne jest fizjologiczne żywienie. - Nowotwór jak wiadomo jest bardzo poważną chorobą i mamy nadzieję że wdrożona przez lekarza terapia ma na celu poprawę naszego zdrowia.
Poważne zachorowania na grypę pandemiczną H1N1 w 2009 r. spowodowane patogennymi kompleksami immunologicznymi. - w badaniu próbowano wyjaśnić dlaczego osoby w średnim wieku najciężej przechodziły infekcję wirusem grypy H1N1 z 2009 roku. Przeprowadzone obserwacje poddają w bardzo poważną wątpliwość sens masowych szczepień przeciwgrypowych.
Dieta śródziemnomorska wpływa na spowolnienie procesów starzenia się mózgu człowieka. - Ludzie, którzy spożywają dietę bogatą w ryby, owoce i warzywa (dieta śródziemnomorska), ale ubogą w mięso mogą mieć większą objętość mózgu co przekłada się na lepsze jego funkcjonowanie w obszarze funkcji poznawczych poprzez spowolnienie procesów starzenia się mózgu. Badanie, opublikowano w piśmie Neurologia.
Dieta śródziemnomorska, a ryzyko wystąpienia inwazyjnego raka piersi wśród kobiet z wysokim ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych w randomizowanym badaniu klinicznym PREDIMED Trial. - Rak piersi jest najczęstszym nowotworem u kobiet, a jego częstość występowania wzrosła o ponad 20% na całym świecie od 2008 roku.
Żywienie ma istotny wpływ na rozwój niemowlęcia. - Pediatrzy i rodzice powinni śledzić rozwój niemowląt. Dlaczego to takie ważne? o tym z dr. Peterem Willatts’em z Katedry Psychologii Uniwersytetu w Dundee (Szkocja), rozmawia prof. dr hab. Piotr Socha.
Suplementacja witaminy D2 powoduje obniżenie stężenia witaminy D3 we krwi! - Norwescy badacze odkryli ten zaskakujący fakt. Zaobserwowali oni, że u pacjentów otrzymujących 2000 j.m. witaminy D2 (forma pochodzenia roślinnego) dziennie stężenie aktywnej formy witaminy D (tj. witaminy D3) we krwi spadło o ponad 50% w ciągu ośmiu tygodni!
Niedobór witaminy a może być niezwykle groźny! - Cukrzyca 2 typu nazywana również cukrzycą insulinoniezależną lub cukrzycą wieku dorosłego jest chorobą metaboliczną charakteryzującą się wysokim stężeniem glukozy we krwi oraz opornością na insulinę i jej względnym niedoborem.
Suplementacja nnkt EPA i DHA Omega-3 razem z witaminami C i E skuteczna w zapobieganiu pooperacyjnego migotania przedsionków. - Migotanie przedsionków jest poważnym i nabierającym dużego znaczenia epidemiologicznego zaburzeniem rytmu serca, które odpowiedzialne jest za znaczną śmiertelność w populacji.
Wpływ marezyny 1 (MaR1) pochodnej DHA omega-3 na wygaszanie stanu zapalnego we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego. - Marezyny, pochodne kwasu dokozaheksaenowego (DHA) omega-3, stanowią nowy element rodziny endogennych mediatorów przeciwzapalnych i prowygaszających ostry stan zapalny („proresolving lipid mediators”; Deng i wsp., 2014).
Protektyna DX – cząsteczka, która walczy z cukrzycą. - Wyniki ostatnich badań opublikowanych w „Nature Medicine” dowodzą istotnej roli protektyny DX (PDX) w zmniejszaniu insulinooporności, a tym samym w rozwoju cukrzycy typu 2 (White i wsp., 2014).
Przeciwzapalne i przeciwcukrzycowe właściwości protektyny D1 - pochodnej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. - Otyłość i wiążący się z nią przewlekły stan zapalny odgrywają istotną rolę w patogenezie insulinooporności, prowadząc do rozwoju cukrzycy typu 2, chorób sercowo-naczyniowych oraz nadciśnienia (White i Marette, 2008; Hotamisligil, 2006).
Niedobory witaminy D3 nawet o 56% zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia problemów z poruszaniem się w starszym wieku. - Niedobór witaminy D3 w organizmie może powodować ograniczenia fizyczne w chodzeniu po schodach jak i w ubieraniu się, podaje nowe badanie holenderskie.
Kwasy tłuszczowe grupy omega-3 morskiego pochodzenia ponad 2-krotnie zmniejszają ryzyko złamania szyjki kości udowej. - Najnowsze badanie wykazało, że wyższy poziom kwasów tłuszczowych grupy omega-3 w organizmie w porównaniu do kwasów tłuszczowych grupy omega-6 zapewnia mnniejsze ryzyko złamań kości udowej w okresie postmenopauzalnym.
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA omega-3 zmniejszają ryzyko rozwoju raka piersi o 14 %. - Wyniki najnowszej metaanalizy pokazują, że dieta bogata w te substancje chroni skutecznie przed rozwojem nowotworu piersi.
Protektyna D1 wytwarzana przez organizm z kwasu tłuszczowego DHA omega-3 zabija wirusy grypy. - Najnowsze badanie wykazało, że substancja ta jest skuteczniejsza w eliminowaniu zakażeń wirusem grypy niż wszystkie znane do tej pory leki przewiwirusowe.
Palisz papierosy, koniecznie suplementuj dietę kwasami tłuszczowymi EPA i DHA omega-3 - Suplementacja diety 2 g EPA + DHA omega-3 przywraca upośledzone przez dym tytoniowy funkcje naczyń krwionośnych.
300 mg koenzymu Q10 obniża o 50% chorobowość i śmiertelność w przewlekłej niewydolności serca. Wyniki z badań Q-SYMBIO. - Dysfunkcja bioenergetyczna i przede wszystkim niedobór energii mięśnia sercowego może być dominantą niewydolności mięśnia sercowego. Dlatego w ostatnich badaniach opisanych w European Journal of Heart Failure skierowano uwagę na wsparcie metabolizmu...
200mg koenzymu Q10 i 200mikrogram selenu o 53% obniżyło śmiertelność z przyczyn kardiologicznych u 126 osób. Wyniki z badania KISEL. - Regularne przyjmowanie odpowiednich ilości tych dwóch ważnych dla zdrowia substancji pozwala obniżyć ryzyko śmierci z przyczyn kardiologicznych o 53%.
Masz nowotwór, nie powinieneś pić mleka codziennie! - Jak podają najnowsze badania zamieszczone w światowej marki czasopiśmie Journal of the National Cancer Institute osoby chore na nowotwór (a w szczególności kobiety z nowotworem piersi), które spożywają minimum 1 raz dziennie produkty wysokotłuszczowe tj. śmietana, mleko pełnotłuste, lody, sery, jogurty, desery jajeczne, sos..
Witamina D3 reguluje aktywność ponad 1000 naszych genów budując od podstaw zdrowie organizmu. - Witamina D3 dostarczana codziennie w odpowiedniej ilości w korzystny sposób reguluje aktywność naszych genów zaangażowanych m.in. w funkcjonowanie układu odpornościowego czy tez działanie mechanizmów przeciwzapalnych.
Naturalne składniki diety prawidłowo budują i poprawiają działanie organizmu. - Najnowsze badania wykazały, że suplementacja diety odpowiednią ilością ważnych dla funkcjonowania organizmu składników jest w stanie poprawiać funkcjonowanie układu krążenia i zmniejszać tym samym ryzyko rowoju miażdzycy.
Właściwa dieta jest podstawą i niezastąpionym elementem profilaktyki zdrowotnej. - Jakość diety wpływa na zdrowie organizmu. Potwierdzenie tej tezy, po raz kolejny, przynoszą wyniki dwóch dużych badań klinicznych, które zostały opublikowane kilka dni temu w prestiżowym czasopiśmie Circulation.
Jak właściwe dbać o odporność aby skutecznie walczyć z infekcjami. - Sezon zimowy w pełni. Zima to szczególny okres, w którym odporność naszych organizmów wystawiana jest na próbę.
Okres jesienno-zimowy zmusza nasz organizm do wzmożonej pracy. Jak naturalnie wzmocnić odporność organizmu? - Jedynym skutecznym sposobem jest dostarczanie naszemu układowi odpornościowemu właściwych ilości substancji niezbędnych do jego prawidłowej pracy - skwalenu i alkilogliceroli a te znajdziemy tylko w oleju z wątroby rekina tasmańskiego.
Zimą wzmocnij odporność przyjmując 2000IU witaminy D3. - Badania wskazują, że nawet 70 % Europejczyków (głównie państw Europy północnej i środkowo- wschodniej) cierpi na znaczne niedobory witaminy D3. Jedyną szansą uzupełnienia tych niedoborów jest przyjmowanie suplementów diety dostarczających odpowiednie ilości tej witaminy.
Kwas tłuszczowy DHA grupy omega-3 może chronić zdrowe komórki nerwowe i niszczyć komórki nowotworowe. - Jak stwierdzili badacze kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy omega-3, buduje, chroni i wzmacnia komórki nerwowe a jednocześnie włącza procesy prowadzące do obumierania komórek nowotworowych.
Naukowcy alarmują! Potrzebujemy minimum 2000IU witaminy D3! - Naukowcy wyliczyli, że aby uzupełnić niedobory witaminy D3, które bardzo powszechnie występują u prawie każdej osoby należy przyjmować codzienne co najmniej 2000 IU witaminy D3.
Wysoki poziom witaminy D3 w surowicy zmniejsza ryzyko chorób kardiologicznych o 81% a chorób nowotworowych o 61%. - Poznaj właściwości jednej z najważniejszych witamin organizmu - WITAMINY D3. Zapoznaj się z badaniami prezentującymi ogromny potencjał zdrowotny organizmu, która ujawnia się pod wpływem dostarczania właściwych ilości tej substancji budulcowej.
1g EPA i DHA omega-3 poprawia o 8% zdolność rozkurczową naczyń krwionośnych u chorych po zawale serca. - Naukowcy z Śląskiego Uniwersytetu Medycznego udowodnili, że dzięki codziennemu przyjmowaniu min 1 grama kwasów omega-3, naczynia krwionośne pacjentów po zawale mają znacznie poprawione zdolności rozkurczania się.
3.8g kw. tł. EPA i DHA Omega-3 i 600mg ekstraktu z czerwonego ryżu obniżają cholesterol (TC) o 32% i trójglicerydy (TG) o 30%. - Najnowsze badanie kliniczne udowadnia, że naturalna terapia obniżająca cholesterol i trójglicerydy polegająca na przyjmowaniu 3,8 grama EPA+ DHA omega-3 i 600 mg ekstraktu z czerwonego ryżu jest skuteczniejsza niż terapia lekowa z zastosowaniem statyn.
Kwasy tłuszczowe grupy omega-3 mogą chronić układ krążenia przed zakrzepami i zatorami. - Jak podają najnowsze badania światowe niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (nnkt) EPA i DHA grupy omega-3 chronią nasz organizm przed chorobą zatorowo-zakrzepową, czyli zapobiegają blokowaniu przepływu krwi w naczyniach, stanom zapalnym, miażdżycy.
EPA i DHA omega-3 i koenzym Q10 są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania prostaty - zmniejszają poziom antygenu PSA. - Kwasy tłuszczowe EPA + DHA omega-3 oraz koenzym Q10 przyjmowane w odpowiednich ilościach korzystnie wpływają na funkcjonowanie prostaty zmniejszając tym samym ryzyko rozwoju zmian nowotworowych.
Chcesz mieć piękną i zdrową skórę - zwiększ produkcję kolagenu - suplementuj dietę skwalenem. - Dzięki suplementacji diety skwalenem - lipidem obecnym w oleju z wątroby rekina tasmańskiego, podnosi się poziom kolagenu w skórze o 130%, zwiększa się jej odporność na promienie UV a także zmniejsza się ilość uszkodzeń DNA.
Witamina D3 istotny składnik organizmu zmniejszający ryzyko chorób kardiologicznych nawet o 81%. - Utrzymanie odpowiedniego poziomu witaminy D3 w organizmie jest niezwykle ważne dla zmniejszenia ryzyka poważnych schorzeń kardiologicznych.
Likopen, luteina i zeaksantyna 3-krotnie zwiększają przyswajanie żelaza. - Spożywanie naturalnych przeciwutleniaczy takich jak likopen, luteina i zeaksantyna, zwiększa prawie 3 krotnie ilość żelaza przyswajanego z naszego codziennego pożywienia.
Kwasy tłuszczowe omega-3 o 30% zmniejszają ryzyko arytmii. - Zwiększając zawartość tych cennych tłuszczy w naszym organizmie zmniejszamy nawet o 30 % ryzyko wystąpienia arytmii serca.
2000 IU witaminy D3 o 61% zwiększa szanse na dłuższe życie. - Zapewniając organizmowi należytą podaż witaminy D3 ( min 1000-2000IU dziennie) można wydłużyć życie u chorych z chorobami układu krążenia nawet o 61%.
Dieta Śródziemnomorsko-Azjatycka - naukowo udowodniona droga do zdrowego, szczęśliwego i długiego życia. - Ponad 50-letnie badania pokazują, że dieta oraz styl życia śródziemnomorski i azjatycki są podstawą dobrego zdrowia i samopoczucia mieszkańców tych regionów świata.
2g kwasów EPA i DHA omega-3 codziennie chronią mózg przed starzeniem. - Zgodnie z najnowszymi badaniami, regularne spożywanie właściwych ilości kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 ( 2 gramy dziennie) wpływa na zmniejszenie tempa starzenia się mózgu i jego sprawniejsze funkcjonowanie w późniejszym wieku.
12 mg astaksantyny codziennie chroni mózg i poprawia jego funkcje. - Astaksantyna ? naturalny przeciwutleniacz, regularnie stosowana w ilości 12 mg dziennie poprawia prace mózgu w wielu obszarach: szybkość reakcji (+18%), podzielność uwagi (+17%), funkcjonowanie pamięci krótkotrwałej (+15%) oraz długotrwałej (+10%).
Z kwasu tłuszczowego EPA omega-3 organizm produkuje przeciwnowotworową prostaglandynę. - Wyniki jednego z najnowszych badań opublikowanych w bardzo prestiżowym czasopiśmie medycznym "Blood" pokazują, że komórki organizmu produkują z kwasu EPA omega-3 substancję o nazwie delta-12- prostaglandyna J3. Substancja ta jest niezwykle cenna, gdyż ma zdolność do niszczenia komórek nowotworowych.
Wzrost poziomu witaminy D3 w organizmie do min.45ng/ml, może zredukować śmiertelność o 17% oraz o 2 lata wydłużyć życie! - Wyniki opracowania naukowców z San Francisco pokazują, że jeśli udało by się poprzez suplementację diety witaminą D3 podnieść jej poziom w naszych organizmach z obecnego: 22 ng/ml do satysfakcjonującego 45 ng/ml to spowodowało by to redukcję całkowitej śmiertelności..
1,2g kw. tł. EPA i DHA omega-3 dziennie o 78% poprawia sprawność stawów. - Badania kliniczne udowodniły, że stosowanie połączenia odpowiedniej dziennej dawki kwasów tłuszczowych omega-3 (1,2 grama) z ekstraktem z werbeny cytrynowej obniża aż o 78 % intensywność dolegliwości stawowych.
3,4g kwasów EPA i DHA omega-3 obniża poziom trójglicerydów (TG) o 27%. - Kwasy tłuszczowe omega-3 działają bardzo korzystnie na nasz organizm, szczególnie serce i układ krążenia, ale tylko wtedy gdy są przyjmowane we właściwej skutecznie działającej ilości.
3g kwasów omega-3 hamuje rozwój insulinooporności tkanek, jednocześnie obniżając poziom trójglicerydów o 37%. - Regularne stosowanie kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 w odpowiedniej dawce ( 3 gramy dziennie) niezwykle korzystnie reguluje profil lipidowy ( TG -37 %, Cholesterol całkowity -8% , Cholestwerol HDL +13%) - oraz zmniejsza zjawisko insulinooporności, które może..
2.4g EPA i DHA omega-3 zwiększa o 60% skuteczność chemioterapii u osób z nowotworem płuc. - Przyjmowanie kwasów omega-3 w ilości 2,4 grama dziennie przez osoby rakiem płuc poddawane chemioterapii znacząco poprawia skuteczność działania leków przeciwnowotworowych. Odsetek pacjentów z tym nowotworem, którzy reagują na lek wynosi normalnie około 25 % natomiast..
Dlaczego w trakcie terapii statynami powinniśmy spożywać minimum 100mg koenzymu Q10 ? - Statyny blokują syntezę naszego naturalnego koenzymu Q10, dlatego aby uniknąć poważnych konsekwencji niedoboru tez ważnej dla organizmu substancji, należy w trakcie terapii statynami stosować suplementację diety koenzymem Q10 w dawce co najmniej 100 mg.
2.4g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 codziennie zwiększa skuteczność działania aspiryny i klopidogrelu. - Aspiryna (kwas acetylosalicylowy) i klopidogrel to składniki wielu powszechnie stosowanych leków przeciwzakrzepowych. Niestety nawet u 30-40% osób może występować zjawisko oporności na te leki, przez co ich przyjmowanie w standardowej dawce jest..
Już 1.8g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 reguluje ekspresję 1040 genów przeciwzapalnych w naszym organizmie. - Najnowsze wyniki badań naukowych pokazują, że działanie kwasów omega-3 w naszym organizmie przede wszystkim opiera się na oddziaływaniu na nasze geny.
2g EPA i DHA omega-3 dziennie regeneruje system nerwowy i zapobiega przed jego zniszczeniem. - Najnowsze odkrycie naukowców pokazuje, że dieta bogata w kwasy tłuszczowe EPA + DHA omega-3 może umożliwiać regenerację nerwów u osób po incydentach neurologicznych.
Podczas ciąży należy przyjmować 4000IU witaminy D3 dziennie. - Najnowsze zalecenia naukowców z Uniwersytetu w Charlston , pokazują że skuteczna dawka witaminy D3 przyjmowana podczas ciąży powinna wynosić nie jak do tej pory zalecano 400 IU ale nawet 4000 IU dziennie.
Przyjmowanie 1.5g kwasów EPA i DHA omega-3 podczas ciąży minimalizuje o 32% ryzyko przyszłej otyłości dziecka. - Naukowcy z Harvardu udowodnili, że jeśli kobieta przyjmuje podczas ciąży odpowiednie ilosci kwasów omega-3 to ryzyko rozwoju otyłości u jej dziecka jest ponad 30% mniejsze niż u rówieśników, których matki nie suplementowały diety tymi kwasami.
100mg koenzymu Q10 zwiększa o 75% wydzielanie śliny u osób cierpiących na syndrom suchości w ustach. - Przyjmowanie naturalnego koenzymu Q10 w dawce 100 mg dziennie pomaga znacząco w walce z syndromem ?suchości w ustach? zwiększając o ponad 75 % intensywność procesu produkcji i wydzielania śliny.
1.5g EPA i DHA omega-3 zmniejsza o 23% ryzyko powstania kamieni nerkowych. - w przeprowadzonym w 2010 roku badaniu naukowcy udowodnili, że wprowadzanie do swojej diety kwasów EPA+DHA omega-3 ( min 1,5 grama dziennie) powoduje spadek stężenia szczawianu wapnia w moczu co znacząco zmniejsza ryzyko wytwarzania kamieni w nerkach.
Klienci nagrodzili BioMarine® godłem Złotego Lauru Konsumenta. - "Złoty Laur Konsumenta" to naszym zdaniem test o największym znaczeniu społecznym, bowiem jest to nagroda przyznana...
2000IU witaminy D3 chroni układ moczowy przed inwazją chorobotwórczych drobnoustrojów. - Najnowsze Badanie Szwedzkich naukowców udowadnia, że regularne przyjmowanie przez kobiety 2000 IU witaminy D3 dziennie wywołuje w układzie moczowym wzmożoną produkcję naturalnych białek przeciwbakteryjnych, tym samym chroniąc go przed
30mg likopenu codziennie spowalnia proces osteoporozy kości o 15%. - Wyniki badań naukowców z uniwersytetu w Toronto wskazują, że dzięki codziennej suplementacji diety likopenem w ilości 30 mg możliwe jest spowolnienie intensywności procesu demineralizacji kości nawet o 15 %.
40mg astaksantyny codziennie o 45% łagodzi objawy choroby refluksowej. - Astaksantyna ? jeden z najsilniejszych znanych człowiekowi antyoksydantów, przyjmowana regularnie w dawce 40 mg, działa przyczynowo i obniża aż o 45 % objawy dolegliwości związanych z refluksem żołądkowo-przełykowym.
3.3g kwasów omega-3 o 60% zwiększa proces tworzenia białek budujących nasze mięśnie. - Jak wykazały badania suplementacja diety kwasami tłuszczowymi EPA + DHA omega-3 w ilości 3,3 grama dziennie wpływa korzystnie na proces odbudowy białek mięśniowych, przyczyniając się istotnie do poprawy zdrowia i jakości życia szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku, mających problemy z poruszaniem.
2,4g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 poprawia zdrowie psychiczne. - Korzystne działanie kwasów omega-3 w zakresie wspomagania pracy układu nerwowego jest już tak powszechnie uznawane za skuteczne, że armia USA postanowiła przetestować ten rodzaj terapii wśród swoich żołnierzy.
16mg likopenu zwiększa o 56% odporność skóry przed niekorzystnym działaniem promieni UV. - Przyjmując codziennie dawkę likopenu - naturalnego przeciwutleniacza ? budujemy w naszej skórze filtr przeciwsłoneczny chroniący nas przez niekorzystnym wpływem promieniowania UV.
0,75g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 skutecznie poprawia parametry w zespole suchego oka (o 20% wzrasta objętość widzialnych łez, o 40% wzrasta prędkość ich produkcji). - Wyniki najnowszych badań pokazują, że nawet 70% pacjentów z zespołem suchego oka jest w stanie odczuć znaczącą poprawę kondycji oczu dzięki regularnemu przyjmowaniu odpowiedniej dawki kwasów.
800mg DHA omega-3 zwiększa o 60% wbudowywanie się 12mg luteiny w plamkę żółtą oka przez co skutecznie wzmacnia ochronę oczu. - Badanie kliniczne przeprowadzone przez naukowców z Bostonu udowadnia, że najlepszym sposobem dbania o ochronę wzroku jest jednoczesne przyjmowanie luteiny i kwasów omega-3.
12 - 18mg astaksantyny codziennie obniża trójglicerydy o 25%, podnosi HDL o 15%, podnosi adiponektynę o 20%. - Astaksantyna ? naturalny przeciwutleniacz z grupy karotenoidów, zażywana regularnie pozwala obniżyć poziom trójglicerydów o 25 % i podnieść poziom dobrego cholesterolu o 15 %.
3-21g kwasów tłuszczowych EPA i DHA omega-3 nie powoduje krwotoków w terapii chorób układu krążenia, w połączeniu z aspiryną i kropidogrelem. - Wyniki badań klinicznych potwierdzają, że stosowania nawet dużych dawek kwasów EPA + DHA omega-3 przy jednoczesnym stosowaniu leków przeciwzakrzepowych takich jak aspiryna i klopidogrel jest całkowicie bezpieczne i nie niesie ze sobą ryzyka..
Już 1g EPA i DHA omega-3 zmniejsza śmiertelność z powodu zawału serca o 50% i o 81% z powodu nagłego zatrzymania akcji serca. - Wykonana przez naukowców analiza wyników wielu badań klinicznych prowadzonych z zastosowaniem kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 wykazała, że regularne przyjmowanie tych substancji w dawce min 1 gram dziennie, może obniżyć śmiertelność.
EPA omega-3 reguluje poziom cukru w organizmie. - Naukowcy odkryli, że dzięki spożywaniu odpowiedniej ilości kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 nasz organizm mam możliwość produkowania wisfatyny - substancji obniżającej poziom cukru we krwi.
4g kwasów omega-3 działają jako przeciwutleniacze - zwiększają o 20% proces usuwania wolnych rodników przyczynę większości chorób! - Francuscy naukowcy udowodnili w badaniach, że codzienne spożywanie 4 gramów kwasów tłuszczowych EPA + DHA omega-3 zmniejsza w organizmie nasilenie niekorzystnych procesów utleniania o około 20%.
Dieta bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 może zmniejszać o 74% ryzyko wystąpienia raka jelita grubego i okrężnicy - Badacze stwierdzili, że istnieje związek pomiędzy zwiększonym spożyciem kwasu DHA omega-3 w diecie i jego zawartości w błonach komórkowych erytrocytów a zmniejszeniem o 74% ryzyka wystąpienia nowotworu jelita grubego.
Dieta śródziemnomorska i oleje rybie ratują życie w walce z chorobami nowotworowymi. - Naukowcy opisują przypadek 78 letniego człowieka ze złośliwym nowotworem płuc u którego regularne przyjmowanie 15 g kwasów tłuszczowych EPA + DHA dziennie przez 3 lata, spowodowało całkowity zanik guzów w obydwu płucach.
International Union of Nutritional Sciences (IUNS) - Czterdziestu ekspertów w dziedzinie dietetyki, odżywiania i zdrowia z 25 krajów, którzy spotkali się w lutym 2009 w Barcelonie stwierdziło, że należy ograniczyć spożycie tłuszczów nasyconych i tłuszczów trans, które są przyczyną otyłości i chorób układu krążenia.